U bevindt zich hier: 

>> Artikelen  >> Flexibel en soepel 

  |

Flexibel en soepel

Zo stijf als een plank je bed uit?
Dus inderdaad rek je lichaam eens lekker uit!! Buig naar rechts en links. Doe het eens voor de spiegel.. Kan je Rechts en Links even ver opzij buigen? Hang even lekker naar beneden, zodat de ruggenwervels los komen. Twist je rug los met je armen helemaal slap. Rug en zijkant zijn alvast soepel… Rol je schouders omhoog en naar achteren. Zo, schouders kunnen ook weer meedoen… 
Wie kent de mobieltjes houding? Hoofd voorover?
En ook mensen met een administratieve baan of veel achter de computer hebben ongemerkt het hoofd naar voren. Extra spanning voor de nek en de borst wordt ingeduwd.
Ga staan en pak achter je billen je handen samen. Draai de schouderkoppen naar achter en trek de handen naar beneden. Blijf wel naar voren kijken en kijk uit dat je geen holle rug maakt. Kijk aan beide kanten 10 keer om zonder dat je schouders mee gaan. Zo, nek voelt alweer iets soepeler. 
Het nadeel van een zittend beroep….
Naast het in elkaar zakken van de rug, en het voorover hangen van de schouders worden de heupbuigers en de bovenbenen steeds korter. Na een tijdje kunnen we soms niet eens meer goed rechtop staan. Deze stretch is natuurlijk ook fantastisch voor alle hardlopers!!!! 
Wie stretcht er aan het einde van zijn sportuurtje?
Aan het einde van de training zijn alle spieren belast geweest. Er is een stuk verzuring opgetreden. Als we de verzuring laten zitten is de spierpijn de volgende dag groter dan dat je de spieren zou stretchen na het trainen. Door de stretch worden de spieren weer op lengte gebracht en komen ze weer tot rust. Door de lengte kunnen er tijdens het herstel minder makkelijk knoopjes ontstaan, lees minder spierpijn! Dus een goede bilstretch zorgt ervoor dat je de volgende dag toch weer moeiteloos kan gaan zitten en opstaan! Deze oefening kan je ook zittend doen, dan buig je voorover.