U bevindt zich hier: 

>> Artikelen  >> Sensorisch vermogen 

  |

Sensorisch vermogen

Het sensorisch vermogen van ons lichaam….
Hoe goed kan je met je hersenen je spieren aansturen?
Wij kunnen alleen maar bewegen als onze hersenen signalen sturen naar onze spieren en weer terug.
Als ik je vraag om je pink te bewegen dan kan je dat vast heel goed. Maar als ik je vraag om elke wervel apart naar beneden af te rollen dan wordt het al moeilijker… Het sensorisch vermogen in ons lichaam is niet overal even goed ontwikkeld.
Hoe zit dat dan tijdens het sporten?
Je resultaat valt of staat met goede techniek. Dus hoe stuur jij met je hoofd je spieren aan?

Als je een Squat maakt, welke spieren worden dan gebruikt en welke stuur je zelf echt aan?
Bij een squat worden wel 20 verschillende spieren gebruikt. Maar waar haal jij je kracht vandaan om weer op te staan? Strek je snel je benen of duw je je hielen in de vloer en knijp je echt in je billen? Het laatste is de bedoeling! Dus kan jij werkelijk opstaan door met je hoofd je billen aan te sturen? 


Ander voorbeeld: De Rug Pull Down:
De rugspieren worden hier getraind, maar hoe krijg jij de stang naar beneden. Trek je heel hard met je handen en je armen of laat je werkelijk de rugspieren trekken. Kan je met je hoofd bij die spieren komen en ze ook echt aansturen? Zodat je niet je armen traint, maar je rugspieren…  
De buikspieroefening Diagonale Crunch:
Elleboog gaat naar knie en knie komt NIET naar je borst! Hoe krijg jij dat voor elkaar? Gooi je jezelf richting je knie en val weer terug? Of kan je met je hoofd bij je buikspieren komen? Adem uit terwijl je je buik naar binnen knijpt en je schouder richting je knie draait. Met je buikspieren til je je rug van de grond. Adem in en hou je buikspieren aangespannen als je jezelf weer neer legt.