U bevindt zich hier: 

>> Artikelen  >> Ziek en sporten? NIET DOEN!!! 

  |

Ziek en sporten? NIET DOEN!!!


Al de hele winter heerst er griep, zelfs 2 verschillende virussen, dus een flinke griepgolf. Tot nu toe ben ik de dans ontsprongen. Tot donderdag….
Vanaf vrijdag ben ik snipverkouden, heb ontzettend pijn in mijn keel en ik blaf als een zeehond met een stem als een oude kraai!

En natuurlijk ben ik niet de enige. Maar als jij ziek bent ga jij dan toch sporten? NIET DOEN!!!
Blijf je toch werken? NIET DOEN!!!
Waarom niet?
Verkoudheid en griep zijn een behoorlijk besmettelijk virus. Dat krijgen we door besmetting door anderen. Vind jij het fijn dat iemand anders jou besmet heeft? Doe het dan ook niet aan een ander!

En als ons lichaam dat virus toch heeft gekregen, gaat ons hele immuun- en afweersysteem flink aan het werk om de virussen te bestrijden. Al onze energie, onze vitaminen en mineralen en vocht worden ingezet bij deze bestrijding. Daardoor is er letterlijk geen energie over om de sportprestatie te leveren. Doe je het wel, stopt of vertraagt het herstelproces.

Wil je snel weer beter zijn of liever 3 weken doorkwakkelen en je toch niet goed voelen? Ik kies voor het eerste! Geef je lichaam de rust en de goede zorg, zoals extra vitaminen uit gezond eten, extra slaap voor het herstelproces, geef het extra vocht, want de bestrijding vergt een hoop vocht uit ons lichaam.
En als je ook nog eens hebt overgegeven, is letterlijk al je vitaminen en mineralen en voeding uit je lichaam. Dus er moet aangevuld worden. Op een lege tank rijdt de auto niet, en ons lichaam functioneert niet zonder gezonde voeding, vitaminen en mineralen.

Wees goed voor jezelf, daarmee ben je ook beter naar anderen….
Ben jij nu ook nog ziek? Beterschap!!!
Ben je niet ziek? Dan wens ik je een mooi voorjaar. Dat het maar snel mag beginnen….