U bevindt zich hier: 

>> Recepten  >> Gezonde Pizza 

  |

Gezonde Pizza

Jaaaa Pizzaaaaa!!!!
Iedereen lust graag pizza.
Maar de meeste pizza’s zijn erg ongezond vanwege het hoge vetgehalte en de grote hoeveelheid zetmeel van het witte deeg.
Daarom is hier een hele gezonde variant. Bijna alleen maar groenten….

Benodigdheden voor het deeg:
Een vel bakpapier
2 grote courgettes
100 gr Parmegiono kaas
60 gr boekweitmeel
1 groot (biologisch) ei

Benodigdheden voor de top:
1 pakje heinz tomato blokjes basilicum oregano
1 rode ui
Potje zongedroogde tomaatjes
1 doos kastanjechampignons
Pakje verse basilicum
Potje biologische oregano

Was de courgettes goed schoon en rasp 500 gram grof boven een schone theedoek. De rest van de courgette gaat erop als topping. Wring de theedoek en knijp dan het vocht er echt heel goed uit!!! Open de theedoek en spreid de courgette uit en dep daarna het laatste vocht eruit met keukenpapier. Belangrijk anders blijft de bodem veel te nat… Rasp het stuk Parmegiano boven een kommetje.
Doe de courgette, het ei, het boekweitmeel en 100 gram parmegiano in een grote kom en kneed er deeg van. Rol dit deeg goed uit en leg het op het bakpapier op de bakplaat. Bak de bodem op 220 gr 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Snij ondertussen de rest van de courgette in stukjes, Snijd de ui door de held en snij in halve ringen. Snijd flink wat zongedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in stukjes. Snijd de verse basilicum klein.
Haal de bodem uit de oven. Bestrijk de bodem met 4 a 5 eetlepels heinz tomato blokjes. De rest kan in de vriezer voor weer een ander gerecht bewaard worden. Strooi de verse basilicum en oregano over de bodem. Strooi alle groente over de bodem uit en strooi als laatste de Parmigiano erover uit. Zet de pizza terug in de oven en bak nog 10 minuten op 200 gr in het midden van de oven.
Eet smakelijk!!!!