U bevindt zich hier: 

>> Recepten  >> Havermoutkoekjes met banaan 

  |

Havermoutkoekjes

Dit keer geen recept voor diner of lunch maar voor een heerlijk en gezond tussendoortje.
Wil je jezelf toch eens op iets lekkers trakteren, maar toch ook een beetje gezond blijven doen, maak dan eens deze havermoutkoekjes. Heel makkelijk te maken en iedereen is er dol op!!!
Deze havermoutkoekjes zijn ook op een andere manier te maken. Lees dit onderaan het recept.

Ingrediënten voor 10 – 15 stuks:
2 niet al te rijpe bananen
100 gram havermout
1 el honing of agave stroop
Een grote eetlepel rauwe cacaopoeder
Snufje kaneel
Optioneel naar eigen smaak toe te voegen:
kokosschilfers
Handje blanke rozijnen
Verse cranberry’s
Handje rauwe gehakte noten

Bereiding:
Prak in een grote kom de bananen fijn. Meng de havermout, honing, kaneel en rauwe cacaopoeder
er goed door heen tot een stevige massa.
Lepel de eigen keuze toevoegingen er door heen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
Schep met een lepel steeds een balletje van het beslag en leg deze met enige tussenruimte op de bakplaat.
Druk ze ietsje plat maar niet helemaal!.
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Haal de bakplaat direct uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
De havermout koekjes zijn krokant van buiten en nog ietsje zacht van binnen.
Eet smakelijk!

Als tussendoortje of voor het sporten:
Dezelfde ingredienten, maar maak op de bakplaat een mooi vierkant 2 cm dik en bak dat in de oven. Direct er uit halen en gelijk in handig mee te nemen repen snijden en af laten koelen.