U bevindt zich hier: 

>> Recepten  >> Lunch Variaties 

  |

Lunch Variaties

Wat eet jij meestal in de lunch?
90 % van de Nederlanders eet nog altijd gewoon brood als lunch. Boterhammen mee naar het werk, lekker makkelijk….
Is dat niet ontzettend saai?
In brood zit veel suiker en heel veel snelle koolhydraten. De bloedsuikerspiegel gaat dus snel omhoog en de koolhydraten worden snel opgenomen en verbruikt. We hebben daardoor relatief snel weer honger. Daarnaast missen we de eiwitten en gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Ik wil je uitdagen om eens iets anders mee te nemen. Zodat je naast de koolhydraten wel de vitaminen mineralen, vetten en eiwitten binnen krijgt. Probeer het eens uit en ga variëren. Wat doet het voor je lichaam? Hoe voel je je?Er zijn meer dan 100 variaties te maken. Kijk eens op https://supersnelgezond.nl/category/groene-smoothies/ of op http://www.smoothie.nl/
Zorg er natuurlijk wel voor dat er zeker een ons groente in zit. Het voordeel is dat je ze al ’s avonds klaar kan maken om de volgende dag mee te nemen naar het werk. In de koelkast en klaar. 

In de winter lekker warm, maar in de warmere dagen ook heerlijk om koud te eten. Kijk eens naar Spaanse gazpacho ’s of Grieks: koude komkommersoep of koude soep van courgette en appel!
Ook dit is al van te voren klaar te maken en in een afsluitbare fles makkelijk mee te nemen naar het werk.  

In plaats van brood een paar plakken roggebrood. Het heeft veel minder suiker ( 2%) dan brood (12 %), minder koolhydraten ( 36 tegen 45), en veel meer vezels (9 tegen 5,4) het is steviger en daardoor ben je sneller en langer verzadigd.  
Ik heb nog niemand ontmoet die ze niet lust!
Maak ze eens van boekweitmeel, of kastanjemeel, dat is gezonder dan “gewoon” meel. Gebruik meer ei en minder meel. Roer eens een geprakte banaan door het beslag. Of heel fijn gesneden prei of een worteltje. Doe er allerlei lekkere dingen in: Spinazie, blauwe bessen, rozijnen, champignons, etc. En ook deze zijn van te voren klaar te maken en de volgende dag mee naar het werk te nemen….  
Minder makkelijk mee te nemen naar het werk, maar wel een goed alternatief voor in de weekenden. Er zijn wel 100 variaties te bedenken!
Doe er van alles in wat je lekker vindt: avocado, ei, paprika, komkommer, ricotta, tomaatjes, tonijn, makreel, forel, gerookte kipfilet, rauwe noten, zonnebloempitjes, pompoenpitjes of pijnboompitjes. Alfalfa of waterkers. Verse basilicum of selderij of bieslook. Radijs, witlof, taugé, stukjes sinaasappel, zongedroogde tomaatjes… Koop ook eens een venkel en schaaf dunne plakjes voor door de salade. Heerlijk!