U bevindt zich hier: 

>> Recepten  >> Spaghetti snijbonen chorizo 

  |

Spaghetti snijbonen chorizo




Een makkelijk recept met lekker veel groente en door de combinatie weer een aparte smaak!


Ingrediënten voor 2 personen:
50 gram volkoren of speltspaghetti per persoon
Een pond snijbonen
2 rode puntpaprika’s
2 el olijfolie
2 witte uien
2 tenen knoflook
Een half potje zwarte olijven
Een chorizoworst
Vers gemalen zout en peper
Een half zakje pijnboompitjes

Bereiding:
Was alle groenten goed schoon.
Zet de oven aan op de gril voor 30 minuten. Snij de paprika in lange smalle repen en leg op een bakplaat. Smeer in met een klein beetje olijfolie. Zet ze 20 minuten onder de gril in de oven.
Snij de uien klein. Kneus de knoflook en snijd dan klein.
Haal het vel van de chorizo en snij in kleine stukjes.
Haal de puntjes van snijbonen en snij ze in de lengte in repen.
Snij de olijven door de helft.

Doe de chorizo in een lege wok en bak het vet op middelmatig vuur er helemaal uit. Giet het vet af en na afkoeling weggooien. Hou de chorizo apart op een bord.
Kook 1,5 liter water in de waterkoker. Kook hierin de spaghetti voor 7 minuten. Dus iets korter dan normaal! Na afgieten afblussen met lekker koud water.
Rooster in een lege koekenpan de pijnboompitjes lichtbruin. Schud ze af en toe en als ze gaan geuren zijn ze goed.
Verhit 2 el olijfolie in de wok en bak de uien glazig op een matig vuur. Na 5 minuten de knoflook er bij. Na 2 minuten de snijbonen er bij en wok nog 10 minuten mee. Regelmatig omscheppen.
Draai het vuur laag en schep de chorizo en de paprika en de spaghetti er door heen. Bren op smaak met versgemalen peper en zeezout. Laat alles warm worden, breng blijf rustig omscheppen. Serveer uit op de borden en garneer met de olijven en pijnboompitjes.
Eet smakelijk!!!